Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...

Persoonlijk

Rob HendriksAchtergronden:
Rob Hendriks werd geboren te Groningen, Nederland op 25 mei 1947, is getrouwd met Frances en vader van Iris en Eelco. De geboorte van zijn dochter (1975) was de aanleiding zijn eerste spiegelreflex aan te schaffen. Al snel kwam de behoefte op, de stroom aan familiekiekjes in te dammen door er ‘echte’ foto’s van te gaan maken. Beter één sprekende foto dan boeken vol waar niemand meer doorheen komt. Pas in 2002 kwam de digitale fotografie om de hoek kijken. Het gemak dient de mens, geen gesleep meer met tassen vol negatiefmateriaal op de wat verdere reizen.
Als je werkt ben je voor je creatieve uitspattingen voor een belangrijk deel op de vakanties aangewezen. Landschappen, al dan niet met figurerende familieleden vormen dan de hoofdmoot. Het fotograferen van mensen werd op zich niet geschuwd, maar is toch een vak apart. In veel landen wordt het niet echt op prijs gesteld of wordt er tegen geld een toeristische scène van gemaakt.
Na verkoop van zijn bedrijf is er meer tijd voor fotograferen gekomen en is het zelfs tot een aantal exposities gebracht. De aandacht voor de landschappen en structuren is zijn de voornaamste thema’s, waarbij ook de oude liefde voor de zwart-wit fotografie weer is opgepakt. Door zijn liefde voor Zuid Frankrijk spreekt het vanzelf dat ook het mooie Franse landschap regelmatig in zijn fotowerk aandacht krijgt. Naast Frankrijk zijn er natuurlijk ook veel foto’s genomen in Nederland en diverse reizen buiten Europa te zien. De fascinatie voor Zuid-Amerika is hierbij duidelijk. Maar ook Canada waar familie woont, blijft trekken.

De site is nog lang niet compleet, in de loop van de tijd zullen steeds meer albums geplaatst worden, of worden aangevuld.

De opzet van de site is net in een moderner 'jasje' gestoken. Maar waar het nog steeds om gaat is dat ik met plezier de resultaten van mijn hobby met u kan delen. Maar als iemand een foto zo mooi vindt dat hij of zij hem wil kopen, dan kan dat. De prijs kan niet echt een belemmering zijn.

Tot nu toe gemaakte grotere reizen (buiten Europa) zijn:
Amerika (Californië), Singapore, Hongkong, Maleisië (Penang), Amerika (Florida), Panama, Peru, Ecuador (Quito, Galapagos), Canada 1999 en 2006 (oostkust), Afrika (Kenia, Tanzania, Zanzibar), Amerika (San Francisco), Chili 2002 (Santiago, Atacama woestijn, Paaseiland),Brazilië (Pantanal, Iguazu), Argentinië (Iguazu, Buenos Aires), Chile 2008 (Santiago, Puerto Montt, Volcano Orsono, Bariloche, Puyuhuapi, Perrito Moreno, Torres del Payne, Punta Arenas).

Exposities:
-Carcassonne, maart 2003, Frankrijk
-Carcassonne, juni-september 2003
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2003, Nederland
-Alkmaar, maart 2004, Nederland
-Groningen, april 2004, Nederland
-Alkmaar, mei-juni 2004, Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2004, Nederland
-Emmen, september-november 2004, Nederland
-Carcassonne, februari 2005, Frankrijk
-Groningen, juni 2005, Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2005, Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2006, Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2007 Nederland
-Hotel De Palatijn, Alkmaar, voorjaar 2008, Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2008 Nederland
-Alzonne, oktober 2008, Frankrijk
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2009 Nederland
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2010 Nederland
-Alkmaar, Afd. Revalidatie MCA, sept. t/m dec. 2010
-Bergen NH, Kunst10daagse, oktober 2011 Nederland
-Bergen NH, Restaurant ‘De Ware Jacob’, mei 2011
-Bergen NH, Restaurant ‘De Ware Jacob’, december 2011
-Bergen NH, Restaurant ‘De Ware Jacob’, december 2012 tot oktober 2013

Laatste nieuws

Onder de Gallerie 'Diversen' is het album 'Klim naar de Hemel' geplaatst, sfeerbeelden van de via een unieke steige...
Er is het nodige te doen over de Privacyregels ingaande 25 mei 2018. Hierbij wil ik benadrukken geen commerciele site te...